lunes, 2 de abril de 2012

La tempesta ha arribat al Bellulla

Que qui és? És Arturo Padilla de Juan, un jove escriptor de Montornès que va visitar el passat 10 de febrer el nostre institut. Aquest gran escriptor va oferir una xerrada sobre el seu llibre La Tempesta als alumnes de 4t d'ESO.
Aquest jove escriptor va escriure el seu primer conte als 9 anys, als 16 va guanyar el premi Jordi Sierra i Fabra amb la novel·la "El poder de una decisión" (la novel·la tracta de com un estudiant es veu amenaçat per companys seus d’institut, companys skinheads que abans eren amics seus però que es van convertir en enemics per un esdeveniment que es va descobrint al llarg del llibre). Aquesta novel·la s’ha editat arreu dels països de parla hispana i a Alemanya.
Escriure una segona novel·la després de guanyar un premi no és gens fàcil, però va assumir aquesta responsabilitat amb La tempesta, un llibre que ha anat madurant cinc anys després. Amb aquesta petita aportació al món de les lletres reafirma la seva decisió de continuar escrivint i, qui sap, potser amb el temps podrà viure de la literatura. Mentrestant, estudia Teoria de la Literatura a la UAB.


Ara, parlem de la seva segona novel·la.


La tempesta

La Nahara és una noia de quinze anys que tothom admira a l’institut. Tot i així, alguna cosa li passa els dies de tempesta. La pluja la paralitza i l’assetgen imatges d’una terrible experiència que va viure de petita. Es veu damunt d’un arbre enmig d’un torrent d’aigua, sent els crits de la gent al seu voltant, percep l’esforç del seu pare per arribar fins a ella… Aquesta vivència li deixa una profunda empremta emocional i condiciona l’actitud cap a la seva mare. Els fantasmes interiors de la protagonista s’hi projecten amb paraules cruels i punyents, però el pitjor de tot és que no seran només paraules…
La història, basada en un succés verídic que va produir-se al càmping de Biescas l’agost de 1996, reprodueix una angoixant vivència que roman a la memòria de milers de persones que van perdre amics i familiars en una de les pitjors catàstrofes que van produir-se al nostre país a la dècada dels noranta.

Curiositats

  • El títol original de la novel·la era Pànic a la pluja. Tot i així, els editors creien que aquest títol no reflectia bé la temàtica del llibre i van preferir titular-lo La tempesta, que fa referència al fenomen metereològic i a l’actitud de la protagonista.
  • La novel·la va quedar en segon lloc al Premi Columna Jove 2009.
  • Un dels protagonistes, l’Ahmed, havia aparegut a la primera novel·la, El poder de una decisión.
  • El poble de Vilaroca és fictici. Malgrat que presenta molts paral·lelismes amb Montornès, el nom sorgeix de la fusió de dos pobles propers: Vilanova del Vallès i la Roca.

Si voleu sentir l'odi de la Nahara, la llàstima de la seva mare, la sorpresa dels seus amics i una plenitud emocional us recomanem que llegiu el llibre, perquè és fantàstic.

Des d'aquí enviem ànims i sort a Arturo, un petit gran escriptor.
Per més informació, la web de l'autor http://arturopadilladejuan.wordpress.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario